Wijs, Grijs en puber

Volzet

Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior. Ouder worden is – zo zegt men vaak – een aflopende zaak, meer van hetzelfde, steeds minder. Niets is minder waar. JEAN PAUL VAN BENDEGEM is emeritus hoogleraar aan de VUB. Als wiskundige en filosoof probeert hij de wereld te begrijpen. Hij is de auteur van o.a. Hamlet en entropie en recent Wonderlust, tezamen met Pat Donnez en Caroline Pauwels

Locatie

Deinze 9800 Désiré Delcroixstraat 1 A Zaal Rekkelinge

De senior bezit wijsheid, resultaat van een levenslange ervaring, een unieke bron van inzicht. De senior wordt bovendien het eeuwige leven beloofd want ziekte en vergrijzing zullen tot het verleden behoren. Toch is er de gedachte dat de oudere een last is, een kost voor de samenleving. In dit essay wordt de relatie omgekeerd: de senior is een puber die burgerlijk ongehoorzaam hoort te zijn.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
10.00

Aan de inkom: ontsmetting handen en dragen van mondmasker. Maximaal 100 aanwezigen. Stoelen staan op anderhalve meter afstand. Dit laatste is niet van toepassing bij leden van dezelfde bubbel (bvb koppel of max. 4 pn). Vooraf inschrijven bij joost.vermeersch@telenet.be is noodzakelijk met vermelding van het aantal personen van dezelfde bubbel en tegelijk overschrijven van € 10 ppn vóór 25 september op Reknr.Gezinsbond Deinze: BE 18 4427 6851 5165 met vermelding: ‘Wijs grijs & puber + aantal personen”. Leden ontvangen aan de ingang 2 euro terug op vertoon van hun lidkaart. Bij aankoop van zijn boek, indien beschikbaar (€ 18), betalen leden € 15. Indien de lezing desgevallend niet mag (kan) doorgaan wordt u tijdig verwittigd en wordt het betaalde bedrag teruggestort.

Inschrijven

Kan niet meer. VOLZET

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten