Uw veiligheid

Veilig op weg, veiligheid in huis

Blusdeken voor kleinere brandhaarden binnen en buiten

Met een blusdeken kunt u een brand in een vroeg stadium doven. Door de deken over de brandhaard heen te leggen dooft het vuur in enkele seconden. De branddeken zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof meer bij de brandhaard kan komen. Blusdekens zijn gemaakt van een brandvertragend materiaal en worden geleverd in een wandhouder met ophangpunt en met Nederlandstalige gebruikersinstructie. Een blusdeken kopen is een relatief goedkope oplossing voor het blussen van een beginnende brand. Een branddeken is dan ook een veel verkocht, praktisch en effectief inzetbaar blusmiddel. 

TIP: Hang je blusdeken in de buurt van je kookfornuis of in de buurt van je barbecuetoestel.   Met tweezijdige kleefband kan je die ook bevestigen aan de binnenzijde van de deur van je gootsteenkast.  Zo zie je die dagelijks en weet je die snel te vinden bij een beginnende brand.

 

Voordeelprijs voor leden :  € 14.50 (+ € 1 op de lidkaart= €13:50) – Niet leden betalen € 16:00

Blusdeken

Zorg ervoor dat je gezien wordt in het verkeer

Fluohesjes van de GezinsbondBovenkant formulier

 

Zorg ervoor dat je gezien wordt, of je bent gezien! 

Fluohesjes: Small (kinderen), S/M en Large (volwassenen).

Praktisch voor in de wagen (bij pech), voor op de fiets of om te dragen  bij fietstochten in groep of als wandelaar/jogger, zeker  als het donker is.

€ 6 voordeelprijs voor leden  € 8 voor niet leden

Fluohesje

In ieder huis een of meerdere rookmelders

Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn kleine branden waarbij het vuur smeult, zonder grote vlammen. Deze smeulbranden veroorzaken wel veel giftige rook en maken daardoor ook de meeste slachtoffers, zonder daarom te spreken van de soms grote materiële schade. Eventjes niet attent en een gloeiend hete olie in de kookpan kan al fataal zijn.  Zorg daarom dat je in je woning een of meerdere rookmelders installeert.. 

Levensduur van de rookmelder: 10 jaar.  Voor slechts   € 2/jaar ben je  beveiligd tegen brandgevaar.

 

Voor leden: 20 euro (en 1 euro op de spaarkaart = 19 euro) 

Voor niet-leden: 22 euro 

Rookmelder
Veiligheid

De Gezinsbond Deinze denkt aan uw veiligheid

Annemie denkt aan uw veiligheidTe bestellen bij (annemie_pollet@hotmail.com), Ten Bosse 5, 09/386.31.81

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.